Oletko surkea koiranomistajana? Opi olemaan kouluttamatta koiraa!


Siellä on paljon huonosti koulutettuja koiria – Koiria, jotka “kävelevät” omistajiaan, pissaavat muiden ihmisten taloihin, hyppäävät muukalaisiin, he vain kaatuvat, kun ne jätetään yksin tai vain ilman syytä milloin tahansa. Mikä pahinta, koirat, jotka purevat, purevat tai hyökkäävät muita koiria näkyville tai jotka osoittavat pakkomielteistä käyttäytymistä leluilla jne. Fakta – Tämä on huonon harjoittelun tulos. Se vie aikaa ja vaivaa ja monet omistajat tekevät sen väärin. Opi nyt, mitä ei pidä tehdä & vältä tulemasta koiran omistajaksi, joka on syvältä!

Koirat, jotka virittävät jalkansa ja pissaavat tai kakkaavat muissa kansantaloissa (kuten talossani muutama kuukausi sitten… Koirat, jotka vetävät omistajiaan, jännittyvät kuin vetävät vaunuja. Koirat, jotka pureskelevat vaatteita ja kenkiä, haukkuvat ja sekoavat ilman syytä. Koirat, jotka hyppäävät sinua vastaan tai vielä pahempaa muille ihmisille tai pahempaa taas lapsille – tai painajainen, koirat, jotka purevat sinua, muut koirat tai pahimmat muut ihmiset… Ja se voi saada kuolemantuomion koiralle.

Lähes jokainen koiranomistaja todella haluaa kouluttaa koiransa hyvin. Mutta lähes yhtä suuri määrä aliarvioi aikaa, taitoa ja kyynärpäärasvaa, joka tarvitaan sen tekemistä, koska se on tehtävä – Varsinkin jos he ovat uusi koiran omistaja ja ovat ostaneet korkean energian rodun, kun heidän olisi pitänyt mennä vähemmän energiaa alistuvaan tyyppiin. Tuloksena on usein yleinen luettelo virheistä, jotka voivat olla enemmän tai vähemmän vaivaa suuntautuneet ennen niiden aloittamista.

Viedään yksi asia kiveen heti

Koirat eivät ole karvaisia pörröisia lapsia. Voimme toivoa, että se olisi niin, mutta se ei ole eikä tule koskaan olemaan! Vaikka tyypillisellä aikuisella koiralla on 2-3-vuotiaan ihmisen henkinen ikä, eroja on enemmän kuin yhtäläisyyksiä, joten tätä ei ole hyvä käyttää suhteessa koiraasi. Koirat voivat olla uskomattomia ymmärtämään puhuttua viestintää. Mutta he eivät järkeyty tai saa kontekstia niin kuin ihmiset tekevät. Ne eivät yhdistä syytä ja vaikutusta samalla tavalla.

Tämän seurauksena voi olla turhauttavaa toistaa sama komento yhä uudelleen, vain jotta koira ilmeisesti jättää sinut huomiotta. Useimmiten he eivät jätä komentoa huomiotta niin paljon kuin eivät ymmärrä sitä. Näyttää siltä, että sen pitäisi olla selvää – he ovat tehneet toiminnan menestyksellä monta kertaa aiemmin – mutta tänään he ovat vain “itsepäisia”.

Jotkut koirat ovat todennäköisesti niitä, joita ihmisillä kutsutaan itsepäisiksi. Mutta heitä voidaan helposti häiritä tai he eivät voi yhdistää tämänpäiväistä “tule”-tapausta eiliseen toimintaan ja sen jälkeiseen palkkioon. Heidän käytökselleen on vaihtoehtoisia selityksiä.

Kärsivällisyys on siis laadun ykkönen.

Sinun on oltava valmistautunut toistamaan samaa järjestystä päivästä toiseen, jotta et toisinaan saa samaa tulosta. Monilla koirilla kestää kaksi vuotta oppia mitään helpoimpia perusasioita pidemmälle siihen pisteeseen, että se tarttuu johdonmukaisesti.

Osa kärsivällisyydestä tarkoittaa malttisi pitämisestä, kun haluat riehua fyysisesti. Koiran käyttäytymisen korjaamisen ensimmäisenä väylänä on helppo käyttää fyysistä rangaistusta. Mutta se on varattu luonnossa vain vaikeissa olosuhteissa. Koira ei ole kehittynyt ymmärtämään, miksi olet heidän kimppuunsa. Se lietsou pelkoa, ei luottamusta. Älä koskaan tee sitä. Se on täysin haitallista eikä auta muutenkaan.

Koirat, kuten ihmiset, seuraavat paljon helpommin niitä, joita he luottavat, kuin niitä, joita he pelkäävät. Jälkimmäiset he tekevät vain silloin, kun heillä ei ole vaihtoehtoa. Mutta koirat tekevät valintoja hyvin eri tavalla kuin ihmiset. He yleensä vain kestävät rangaistuksen oppimatta mitään. Fyysinen rangaistus ei ole tehokas harjoitustekniikka.

Joten näin EI kouluteta koiraasi:

– Unohda, että koirallasi on erilainen luonne kuin sinun. Puhu heille kuin he olisivat ihmislapsi. Soita heille ja käyttäydy heille kuin “lapseni” ahh pieni sotilaani jne. Olisiko äiti pikkumies kuin kulta? Kohtelevatko villikoirat toisiaan noin? Ei, he eivät tiedä. Joten lopeta taistelu luonnollista järjestystä vastaan ja ala kohdella koiraasi kuin alfakoiraa tai narttupakkauksen johtajaa, joka kohtelee laumaansa.

– Usko, että koira voi yhdistää seuraukset ajan ja olosuhteiden yli, ja tehdä sitten saman johtopäätöksen kuin sinä. Paitsi että se on – ironista kyllä – huonoja opetuksia. Koirat oppivat yhdistämään huonoja asioita erittäin hyvin, mikä on nopea reitti pelokkaan ja vaarallisen koiran luomiseen.

– Tule kärsimättömäksi ja turhautuneeksi, kun he eivät käyttäydy niin kuin haluat. Rankaise heitä siitä, ettet käyttäydy niin kuin haluat. Kuten edellä, kärsimättömyys ja rankaiseminen luovat pelkoa . Pelko voi luoda neuroottista ja aggressiivista käyttäytymistä.

Noudata näitä turhia tekniikoita ja keräät neuroottisen koiran palkan takaisin ja olet onneton omistaja. Mutta jos nämä eivät ole haluamasi tulokset, ole valmis muuttamaan käyttäytymistäsi, ennen kuin yrität muuttaa koiran.