Det finns sju knep för hundtrimmning som sparar både tid och pengar.

Hoppas du att sänka några kostnader genom att göra din egen skötsel hemma? Vi har några underbara rekommendationer och föremål som kommer att göra det lättare för dig att förbättra din bad- och skötselrutin, både för dig själv och för din hund.

Vinnare på första plats: Majsstärkelse som hundfrisör

Du har med största sannolikhet en del majsstärkelse gömd i ett av dina skåp. Det visar sig att det, förutom att vara användbart för att göra en roux eller förtjocka en pajfyllning, också är ett oerhört användbart verktyg för att trimma hundar. Du kan använda majsstärkelse på något av följande tre sätt som en del av skötselrutinen för din hund:

Tips nr 2 för personlig hygien: borsta innan du duschar

Tiden i badkaret kommer att gå snabbare och smidigare, och torkprocessen kommer också att gå snabbare om du borstar håret innan du kommer ner i vattnet. Detta är särskilt viktigt för hundar som har lång päls eller päls som är benägen att mattas, eftersom båda dessa tillstånd kan orsaka mattning. Även en päls som borstas ofta har potential att utveckla trassel och mattor.

Dessa procedurer utförs av groomer:

  • För att bli av med mattorna använder han en borste med en kombination av galt och syntetborst.
  • Det är möjligt att använda en avmattningskam för att bli av med de där irriterande mattorna.
  • Med hjälp av en snyggare borste kan man ta bort eventuella herrelösa hårstrån.
  • Efter det använder hon en nålborste och kam på håret.

Är din hund rädd när den ser borsten? En sakkunnig hundtränare vid namn Shoshi Parks har sammanställt en lista med mycket användbara tips för att få din hund upphetsad över groomingprocessen (eller åtminstone tolerera den).

Trimtips nr 3: Utrusta ditt badrum med nödvändig utrustning

Varför inte förbereda dig som om du skulle till gymmet om du ska träna hemma? Processen att ge din hund ett bad kan göras enklare och mindre riskabel med hjälp av vissa verktyg som är standardpris i världen av professionell hundtrimmning.

En badkarsmatta designad för att förhindra halka (du kan använda en handduk istället, men den håller inte lika bra).

  • Bärbart sprejmunstycke för finfördelning
  • Sugkoppsbadtjuder för personer som är tveksamma till att bada
  • En hårfälla för att förhindra tilltäppningar i ditt VVS-system.

Din hund kommer sannolikt att bli mer bekväm med upplevelsen om du börjar med att ge den en lätt dimma av varmt vatten som inte är alltför varmt. Om din hund inte tycker om att dricka vatten – och inte alla raser gör det – kan du göra upplevelsen roligare för dem genom att tillhandahålla ett överflöd av högvärdiga godsaker som en belöning för deras goda beteende.

Träningstips nummer fyra: Gör dessa doggy-naglar själv

Grooming community är mycket bekant med denna metod för att komma runt regler. Det är möjligt att ett roterande verktyg, som fungerar genom att slipa ner naglarna på en hund på ett skonsamt sätt, kan vara mer effektivt än klippmaskiner. Om du redan har ett Dremel roterande verktyg i ditt hantverksutrymme, finns det ingen anledning att investera i en Pedipaws.

Till att börja, skaffa några nageltrimmers för husdjur och klipp av spetsarna av eventuella övervuxna klor.

Använd en trumma med grovt sandpapper på din Dremel för att ge den ett runt och format utseende.

Ett bra tips är att börja med ett lågt varv per minut så att hunden kan vänja sig vid känslan och ljudet. Du kommer att kunna ta fart bit för bit allt eftersom. Se videon för ytterligare förklaring.

Om du inte känner dig bekväm med att använda Dremel, kommer en vanlig uppsättning trimmers också att göra susen. När du klipper din hunds naglar, se till att ta dig tid och leta efter tecken på att de är bekväma. Om de är upprörda bör du ge dem en paus. Om du inte kan slutföra uppgiften hemma på grund av dess komplexitet, bör du söka hjälp av en professionell, till exempel en djurskötare eller din varma och välkomnande veterinärtekniker.

Trimtips nr 35: Bättre smör

Kokosolja kan användas för att lugna och läka torra, fjällande näsor och tassdynor. Bara lite duger. Och den har en behaglig smak! Det finns en god chans att du redan har några i ditt kök. RawPaws är ett bra organiskt alternativ för din lurviga vän (och deras folk).

Enligt en artikel publicerad i PetMD ger de hälsosamma fettsyrorna som finns i kokosnötolja ett antal ytterligare fördelar för hundar. Var noga med att inte ge din hund för stora mängder kokosolja om du bestämmer dig för att lägga till den i hans eller hennes diet. Stora mängder kokosolja, precis som de mängder som skulle orsaka diarré hos människor, kan ge hundar diarré. Förlåt, jag kan inte acceptera.

Tips nr 6 för personlig hygien: Bär våtservetter för snabbstädning

Ett enstaka svep med en engångsrengöringsduk kan vara fördelaktigt för att rengöra smutsiga tassar, tossor och öron på ditt husdjur. Att använda produkter designade speciellt för hundar är det bästa sättet att säkerställa att det inte finns några potentiellt skadliga ingredienser, men det är också acceptabelt att utföra tillfälletonal bomullspinne med en oparfymerad naturlig babyservett. Tänk bara på att din hund kommer att konsumera vad du än lägger på eller nära munnen.

Pogi’s producerar en praktisk grooming-servett, som vi gärna använder efter att ha gått promenader på tassarna. Men om det är mycket lera inblandat kanske du vill använda en mikrofiberhandduk istället.

Servetter för personlig skötsel är inte bara billiga och bekväma för användning och förvaring, utan också effektiva för människor. Det är möjligt att vi använde dem på ett litet barn som var täckt av lera. Säger bara.

Träningstips nr 7: Ta ett tillskott för att få fram din glöd

Hälsosamma oljor kan vara fördelaktiga för din hunds päls och hud om de ges till dem i små mängder, till exempel en fjärdedel av en tesked, tillsammans med maten. Fiskolja och linfröolja, som båda kan hittas relativt enkelt och billigt, finns båda rikligt med de essentiella fettsyrorna som din hund behöver för att få en vacker päls inifrån och ut.

När den läggs till en hunds vanliga foderbitar eller gnuggas på en tuggleksak är denna laxolja ett bra tillskott enligt vår mening. Smaken, som är milt uttryckt ganska fiskig, verkar vara en hit hos våra hundar.

Fulla bad

Pälsvård

målfoto

Hundvårdstips

Prenumerera idag för veckotips om hur du håller din lurviga vän i toppform.