Gör-det-själv-träning för katter och hundar

Men om du köper något via våra länkar kan vi få ersättning eller en affiliate-provision. Priser och betyg är korrekta vid publiceringstidpunkten; alla varor finns i lager.

Långhårig sibirisk katt, en allergivänlig följeslagare för husdjur. Charmigt och gosigt tama djur

För att hålla din hund eller katt ren och frisk om du inte kan få en tid hos frisören kommer här några tips.

Eftersom du inte kan komma in på din favoritdjursalong måste du ta med ditt husdjur för en frisyr. När det gäller att hålla din hund eller katt ren och glad, vad kan du göra hemma? Grooming specialister konsulterades för förslag på hemvård.

Ge dem ett rop på hjälp

Regelbunden borstning och kamning är avgörande för hälsan hos både katter och hundar. Upstate Meow i Greer, S.C.-ägaren Gracee Owen tycker att en kattvårdskam är ett utmärkt köp eftersom en mänsklig kam är mer benägen att gå sönder. För att undvika mattning, kamma håret var tredje till var sjätte dag. Det första steget är att använda en slickerborste av anständig kvalitet, följt av en “vinthundskam”, som används för att ta bort alla mattor från hundens päls. När du borstar ditt husdjurs päls hjälper du till att uppmuntra hudens egen produktion av oljor, vilket främjar en vackrare och friskare päls.

Treva Barnett, groomer på Tucsons Encanto Pet Clinic, säger att frekvent borstning kan hjälpa dig att upptäcka problem på dina husdjur som kan behöva meddelas din veterinär. När jag skötte ett djur har jag upptäckt problem som annars skulle ha försvunnit.”

Innan du badar, borsta och kamma ditt husdjur. Matt hår är mycket omöjligt att ta bort med en vanlig schampo och vattenkombination. Barnett tror att säkerhetssax kan användas för att försiktigt klippa håret runt tassarna, trots råd från båda experterna.

När det kommer till matta eller trimning är en bra husdjursklippare med ett blad nr 10 alltid det bästa valet. Det bästa sättet att undvika att skära sig är att dra åt huden och hålla bladet plant mot huden. Ta dig tid och använd små drag. Kniven på klippmaskinen bör undersökas noggrant. Barnett varnar för att de kan bli farligt varma när de används.

Plaska runt på ett säkert sätt

Schampo för husdjur ska vara balanserat och allergivänligt. Mänskliga schampon har potential att irritera och torka upp pälsen. Enligt Barnett måste husdjurs naturliga oljor fyllas på med en fuktkräm för husdjur eller krämsköljning speciellt gjord för husdjur. Gå inte heller överbord med badet! Att borsta och kamma håret regelbundet är att föredra.

Den pulverformiga vita ingrediensen som används för att tjockna såsen, majsstärkelse, är ett bra substitut för vattenfritt schampo, förklarar Owen. Ditt husdjur kommer inte att skadas av att slicka majsstärkelse, som absorberar oljorna som samlas på pälsen. Borsta igenom efter att ha stänkt den på ditt husdjurs borste eller direkt på pälsen.

Gör mer än nödvändigt

Med långhåriga husdjur vet du att det inte är kul att städa upp smuts på baksidan. Owen säger till djurägare att det aldrig är en bra idé att raka sina husdjurs könsorgan. Det går att skära ner på mycket där, säger hon till mig. I stället för det, använd oparfymerade babyservetter för att hålla området runt ditt spädbarn rent.” Detta område kan hållas torrt genom att använda lite majsstärkelse om ditt husdjur har urinvägs- eller jästproblem.

Tårfläckade ögon kan snabbt rengöras med en varm, fuktig tvättlapp. Enligt Barnett bör du först mjuka upp området genom att lägga en tvättlapp över det i några minuter innan du torkar bort det. Att torka av ögonen regelbundet kan hjälpa till att minska uppkomsten av ögonfläckar, som är nästan omöjliga att bli av med. Om du har en bulldogg eller en mops, se till att ta bort hudvecken och tvätta inuti dem innan du sköljer och torkar helt.

Till dina öron

Om din katt eller hund har märkbara öron, kanske du vill undvika dem. När det gäller att hålla dem rena, föreslår Owen att du använder trollhassel eller gnuggar alkohol på en gammal bomullspinne. Owen avråder från att använda en Q-tip eller bomullspinne i hörselgången. Trots att vi inte vet hur långt vi är på väg finns det alltid en risk att vi tar hål i en trumhinna eller trycker ner något som kommer att ge oss svårigheter.

När du duschar, föreslår Barnett att du använder en öronrengöring för att ta bort smuts och skräp. Torka av insidan av örat med rengöringsmedlet efter att ha applicerat det i kanalen. Det finns inga Q-tips enligt Barnetts åsikt. Inflammerade eller rodnade öron bör tas till veterinären så snart som möjligt, enligt detta råd.

Du kommer att kunna göra det.

Även den skickligaste groomern kan ha problem med att trimma en hunds naglar, enligt Barnett. Använd ett Dremel eller liknande roterande verktyg med en slipskiva ansluten, på en mycket långsam inställning, för hundslipning. Istället för att skära av stora bitar av nageln, “slipar du bort lager av spik istället, och det är mindre troligt att du klipper för kort till det snabba”, förklarar Barnett.

Hemma rekommenderar Owen att du använder en nagelklippare för husdjuro klippa din katts naglar. Om du inte kan få tag på en uppsättning klippmaskiner kan du alltid använda mänskliga. Du måste dock vara försiktig. Med väldigt små blad riskerar du att skära av dynan. “Klipp dem längre än vanligt, bara för att vara säker,” råder Owen. Många av mina kunder kan inte klippa sina katters naglar, så de kan ringa sin veterinär för att se om de kan göra det.

Att ha styptiskt puder eller gel till hands om du oavsiktligt klipper din hunds nagel för kort är ett måste om du gör hans naglar själv hemma. Barnett, å andra sidan, hävdar att vanligt mjöl för alla ändamål kan användas för att stoppa blödning. Det kan vara bra att ha en person som gör naglarna medan en annan interagerar med hunden, till exempel klappning och gnuggningar på magen.

Håll ett lugnt och samlat uppträdande.

När du arbetar med ditt husdjur, upprätthåll ett lugnt och självsäkert uppträdande. Med Barnetts ord: “De lever av våra vibbar, därför inga högljudda glada uttalanden om uppmuntran förrän du har slutfört det arbete som ligger till hands!” Dessutom, om alla anammar dessa grooming-procedurer hemma, skulle det finnas många glada groomers i världen! ‘

Fulla bad

Pälsvård

målfoto

Hundvårdstips

Prenumerera idag för veckotips om hur du håller din lurviga vän i toppform.