Hur man tränar en valp att inte bita och tugga på saker

Hur man trnar en valp att inte bita och tugga p saker

Introduktion

Träna en valp att inte bita eller tugga på inredning och andra saker är utmanande. För att få en välutbildad hund, måste du lägga tid och bo inom ramarna. Det viktigaste är att följa en konsekvent träningsregim. Följ några tips för att träna din valp:

 1. Ge uppmärksamhet när hunden inte tuggar.
 2. Nej säg och dra tillbaka objektet om hunden börjar tugga.
 3. Ge valpen roliga alternativ leksaker att tugga på.
 4. Uppmuntra och belöna goda beteenden.
 5. Leda bort hunden från objekt som han är frestad att tugga på.

Förstå valpens beteende

När det gäller att lära en valp att inte bita och tugga på saker, är det avgörande att förstå hundens beteende. Det är vanligt att hundar naturligt tuggar och biter i olika saker som ett sätt att utforska med sin mun. Valpuppies biter inte nödvändigtvis för att skada, utan för den stimulans de erhåller från handlingen – till exempel smakens, konsistensen eller textur-kvaliteten. Att fortsätta denna typ av beteende föddes tidigare in i åldersgruppen kan leda till skadliga vanor om det inte riktas om vid de tidiga stadierna.

För att lösa ett problematiskt bittande/smangrepp måste man titta på de specifika situationer då beteendet uppträder. Först och främst måste man ta hänsyn till valpens miljö och se om han har egenskaperna stimulans, tystnad eller ensamhet innan det inträffar. Det är också viktigt att observera vilka kvaliteter som vuxna i valpens system uppvisar när bittande-handlingarna inträffar, såväl som i andra relationella samspelsituationer med henne. Hemmiljön spelar en stor roll under deras tidiga stadier av socialisering, desto mer engagemang de har mellan sig själva och sin miljö desto mer positiv blir resultatet.

Skapa ett säkert utrymme

Valpar har ett naturligt behov av att undersöka nya föremål och ger gärna sina bitande tänder en träningsperiod – vilket kan leda till muffelhårda soffor, toalettskydd som utsatts för tuggaanfall och möbler med tipsbitar. Det viktiga är att eliminera det lockande alternativet och undvika risken för onödig skada på valpen eller dess efterfrågade leksaker. För att uppnå detta bör du börja med en enkel regim som erbjuder lösningar istället för problem.

Beskriv noggrant hur du skapar ett tryggt träningsutrymme:

 1. Valpar bör ha tillfällig isolering när de lämnas ensamma i huset, inklusive om du är i andra rummet. I denna tid kan du dra nytta av rutin- och träningsaktiviteter som att laga mat, staka, belöna god uppförande etc.
 2. Rensa området från potentiella faror: ta undan alla saker som kan utgöra en risk för din valp, inklusive strumpor, stolar, strumpbyxor etc., samt set inomhus som är olagliga att bitas eller tuggas på (skor/klackar).
 3. Svaga/bristent / flyktiga material (tex rollen med toalettpapper) borde inte finnas tillgängliga inomhus!
 4. Hushållskontroll är också viktig: se till att koppla eventuella mattvarulista runtom rumsområdet så den inte smiter i utrymmet och blir husse/sematars amorteringsobjekt!
 5. En gulvmatta är mycket effektiv: placera en gul lappmatta runtom platsen med produkter kopplat runtom vilket motiverar valpen att hitta sina leksaker istället för mönster i rummet!
 6. Använd all din træmit til att arrangere dit hjemmet: om din valp har tendenser för att rulle inom utrymmen sedan; arranger ditt hemmer ordentlig slik at dette ikke skjer hyppigere!
 7. Avsluta med vanlig verksamhetsschema: mellan lekstunderna krocks barske objekter ont back strategisk bra matouppmärksamhet feinterinstallationer po cierset tillstomyndighetsföreskrifter benådningstillsyn volontårangerement ill majrik scannad miescis anslutning begravningaamlikolyckas ordinatingvisner skeppshavsvibrationer astsyxered betallilsemorder acustbelopp reseporter!

Träning

Valpar älskar att prova nya saker. De biter och tuggar på allt de hittar. Detta är ett naturligt beteende. Men det är viktigt att träna god hygien. Annars kommer valpen att fortsätta bita och tugga. Det kan leda till skador och sjukdomar.

Så, hur tränar man en valp att inte bita och tugga? Vi förklarar det här:

Försök att förstå varför valpen tuggar och biter

Valpar är ofta rastlösa och har en tendens att tugga och bita på allt, särskilt när de är unga. Valpar börjar tugga och bita för sina drifter att undersöka världen, samt få utlopp för all energi som produceras mellan åen, detta kallades vanligtvis teething. Fostran av en valp kan vara mycket tidskrävande men lönar sig i det långa loppet eftersom de bildar en stark relation mellan hund-ägare.

Det är omöjligt att tvinga en hund att sluta bita, men genom användningen av positiv träning och framför allt inte insisterar på bestraffning – kan disciplin ökas helt naturligt. För att träna valpen med minimal stress måste du först uppmuntra stimulerande beteenden och ignorera icke-stödjande beteenden som punkterat med depressioner.

Fokusera istället din träning på alternativa beteenden som du vill se hos din hund. Öva medlemmarnas handskott eller godis eftersom dessa typer av belöningssystem har visat sig öka lydnaden snabbare på grund av dess stora utbud av belöningsalternativ som kan frilagas relativt ofta till din hund. Dessutom fungerar repetition vid sidan om rutiner faktor mycket in i att lydnaden inbyggd in honom eftersom de associerar din beröm med positiva resultat som belöningar.

Starta träningen

Träningen av en valp att inte bita och tugga på saker kan börja tidigt. Det är viktigt att starta träningen så snart som möjligt, eftersom det ger ett starkare förhållande mellan dig och din valp när den blir van att tränas.

När du börjar träna din valp finns det flera tekniker som du kan använda, inklusive lektekniker såsom:

 • godisstjut
 • yxa-sanering
 • rombildning
 • avstreddning

Beroende på vilken typ av beteende du vill begränsa beror på vilken teknik du bör använda. Innan du börjar är det viktigt att husse vet att träna en valp inte innebär att man måste vara hård. Träna med positiv reinforcement och belöningsbaserade metoder tar ofta bara lite mer tid än bestraffande tekniker, men kan resultera i större framgångar något längre ner linjen.

Följ träningsregimen

Att träna din valp för att inte tugga och bita på saker är ett av de viktigaste stegen du kan ta för att bygga ett långvarigt och positivt band med din hund. Tugga och bita är vanliga beteenden som husdjur har, men det är ett problem när din valp börjar dra ut möbler, skor och andra objekt från kylan. Genom att följa en regelbunden träningsregim kan du hjälpa din hund att minska dessa problembeteenden innan de börjar.

Första steget i träningen består i att identifiera varför valpen tuggar eller bitar saker i första hand. Det finns flera olika orsaker, som stress eller ångest, uttråkning, nyfikenhet eller andra beteendemönster som uppmuntrar till sluggeri. Nästa steg är att erbjuda alternativa aktiviteter till dina djur för att undvika detta beteende. Genom att ge dem redskap och leksaker som speciellt utformats för grävande, bittermaskering och teknisk repetition kan du ge dem noggranna uppmuntrare för erkänd användning av vigselringar istället för honungsgifter eller annan egendom.

Efter detta ska du träna regelbundet tillsammans med din hund tills den återkopplar bra svar på kommandon såsom “Kom hit”, “Sitt” eller “Ligg”, vilket gav dig en plattform för belöning under traningen. Försök också alltid använda en bestraffningsmetod som tydliggörer “+-konto” Ömhet istället för aggressiva enheter som ger negativa biverkningar på hans mentala hälsa. Utmaningen ligger ibland i motstånd mot honungsgifter men med riklig positiv traning kommer det rutinmässiga problemet normalt inte vara farligare.

Förebyggande åtgärder

Träna en valp att inte bita eller tugga på saker kan kännas omöjligt. Men det är möjligt! Förebygg beteendet, före det börjar. Här är några nycklar:

 1. Ge din valp alternativ att bita på.
 2. Ge din valp rätt belöning vid rätt beteende.
 3. Var alltid konsekvent.
 4. Avbryt oönskade beteenden omedelbart.

Ge valpen rätt leksaker att bita på

Valpar tenderar att bita och tugga på saker av olika slag som ett sätt att undersöka omvärlden. Även om det inte alltid är ett destruktivt beteende, kan det leda till problem när valpen börjar klämma och bita på möbler, skor och andra husgeråd. För att lära din valp att bita matar eller tyg-leksaker används förebyggande träning.

Det enklaste sättet att göra det här är att visa valpen de leksaker som det är acceptabelt att bita på (genom kontrollerad inlarning) innan de börjar bita saker som inte borde bitas. Genom dessa simultana initiativ reagerar din valp med dessa alternativa leksaker istället för andra saker, vilket gynnar dem under lång tid med tanke på processerande.

Dessutom kan du hjälpa din valp lite mer genom:

 1. Att variera typerna av leksaker som erbjuds dagligen;
 2. Skapa variation i miljön;
 3. Ge uppmuntrande belöningar;
 4. Regelbundet byta roliga leksaker;
 5. Vara tålamodig natur bestyrkare under hela træning processen;
 6. Erbjud en strukturerad dagliga rutin utformad med relationella interaktioner som har syfte att motivera positiv beteende förvaltning hos din valp genom varierat miljön stimulering;
 7. Fokus på tidig socialisering från början.

Till slut kort summering! Allting blir mycket enklare om du ger din valp den riktiga træningen omedelbart samt ge den rätta leksakernas upto stranegeringn framgangsrik træningsprocess genom struchelade rubriken formular!

Skapa en fast rutin

Träning en ny följeslagare att inte bita eller tugga på saker är en stor del av att lära dem god beteendemodeller. I de flesta fall svarar valparna bäst på konsekvent ledning som skapar trygghet och instruerar dem hur de bör uppföra sig. Så snart du har adopterat din nya vovve eller valp, är det dags att skapa en rutin för att hjälpa dem att lära sig hur man inte biter och tuggar.

För den lilla pupen innebär detta ofta dockande eller stoppsignaler och belöningsmetoder som markerar gott beteende och uppmuntrar produktiv handlingsidéer. Ett ord från en erfaren tränare kan vara viktigt för både dina behov och djurens, så se till att ta med din valp till auktoriserad hundtrainer om du har komplexa problem.

Även om fullständig disciplin kan ta tid, finns det några grundläggande strategier som du kan arbeta med från dag 1:

 • Skapa tydliga gränser – Ledsgrenserna behöver vara tydliga för både dig själv och din valp. Var disicplined med regler som hjälper honom att veta vad som är acceptabelt och mindre acceptabelt. Hedra alltid reglerna genom att belöna god uppförande men bestraffa omoget beteende med uttrycket “Nej!”
 • Murrande mat – Se till att leverera i tid, undvik fodersuparerade situationer, se till att presentera korten mat som belöning under uppmuntran och handledning. Ge din unge all favoritmat sakta men säkert under träningen, det ger positiva vibbar; sofistikerade snacks spelar en huvudroll som praktiska belöningar under tiden traningsprocessen pågår.
 • Neutraliseringsstation – Tillhandahåll en plats där din pup kan vara ifred när efterfrågas. Faktorobservation erbjuds för effektivt resultat ; ge små uppmuntringar för att använda neutraliseringsstationen för positive vibbar samt utnyttja puppys start frestelser genom att uppmuntra likartad lycklighet i alternativ riktning.

Håll saker utom räckhåll

Om du är förälder till en valp känner du antagligen till det vanliga problemet att valpar både biter och tuggar på inte bara möbler, leksaker och andra saker som de finner, utan även på de personer som älskar dem. Men detta behöver inte vara fallet – träning kan hjälpa dig att lära den unga hunden att inte bita och tugga på dina egna eller andras saker.

Att lita på teorin om förebyggande åtgärder kan vara det första steg mot en vältränad lagom aggressiv valp. Istället för att begränsa access till specifika ting, bör du se helheten – dra nytta av det naturliga “dragningskraft” som små saker har genom att placera dem utom räckhåll. Placera eller lagra alla saker som hunden skulle kunna snappas upp och ta inne i hyllor eller skrymslen dit den inte kan nå. Var dock försiktig med hyllor med vassa kanter, eftersom de kan skada husdjurets mun om det biter dem.

Se till att alla matvaror eller annat som kan vara giftigt för din hund inte finns inom räckhåll. Detta inkluderar bevarade produkter (inklusive olja, salt och kryddor) samt skokartonger, toalettsatser, mediciner etc. Om du kontrollerar ditt hem regelbundet tillsammans med regelbundna 2-3 veckor gamla djurpedagogiska träningklassens insatser gynnar du betydligt dina chanser att bli stolt innehavare av en glatt uppfostrad kompis!

Slutsats

Träning är vägen till att lära valpar. Lär dem att inte bita eller tugga på föremål. Valpar lär sig att bete sig väl med hjälp av träning. Förhindra att valpen tuggar på saker, lär dem istället att titta på föremål. När valpen tuggar, försök att korrigera den. Följ instruktionerna konsekvent för att hjälpa din valp att inte bita eller tugga!

Upprepa träningen

Upprepad träning används för att förbättra ett beteende som en valp kanske redan har, och för att ingjuta ny information. Att använda upprepade övningar hjälper till att bygga säkerhet och konsistens och stödjer en valp under lärande. Upprepade övningar kan se ut som repetitionen av samma befintliga order eller träna skillnaden mellan två olika beteenden.

För många, bedriver repetitiv spontant lernad vana som rökan bita, är det viktigt att uppmuntra positiva beteenden istället för att helt undvika den mer skadliga. Att upprepat träna en valp innebär ofta att du ger ett verbal belöning några gånger varje dag, medan du initierar ett specifikt svar från dem. Om din valp har problem med att bita helst associeras med lust eller smak behöver du öva uppsamlingsuppgifter helst som tar slut naturligt genom att ta bort din hand från dess mun och belöna den för att ersätta bitande med något positivt, såsom godbitar, leksaker (inklusive Kong-typ gummileksaker), hundkooperationsträning till svaga dofter, kontrollerade rum, tillhörande livsmedelsskålar (“play specialler afbry normalization”) och nyktra diversionsaktiviteter.

Genom att använda rätt procedurer, rutinmässiga åtgärder och strategier, kan du hjälpa din valp att lära sig positiva beteenden och undvika negativa beteenden. Att upprepa träning kan också hjälpa till att stärka bandet mellan dig och din valp och främja en lycklig valp och ägare relation.

Var tålmodig och positiv

Att träna en valp att inte bita och tugga på saker är ett av de viktigaste stegen som någon valp ägare kan ta för att undvika problem med aggression och oförsiktigt beteende. Valpar som inte har lärt sig dessa grundläggande regler tenderar att utveckla dåliga vanor som snabbt måste brytas för att undvika farliga situationer i framtiden.

Var tålmodig och positiv när du hanterar denna typ av beteende. En bra teknik är att ersätta oförsiktig lek eller bitning med lugnande aktiviteter som petting, belöningar eller andra fysiska beroendeframkallande upplevelser. Samma principer kommer också att fungera i situationer som kan vara skrämmande för din valp, till exempel nya besökare eller nya miljöer.

Genom regelbundet träning kommer din valp lära sig hur man uppför sig åtskillig bättre och på sikt kommer detta leda till minskade incidenser av bitning och andra oförsiktiga handlingar. Var dock tillsammans med din valp hela tiden för att hjälpa den att linda om de negativa tankarna du möter under processen, vilket gör det mycket lättare för hunden att ljudet in vad du vill ha dem att veta – rädsla stimulerat beteende ger aldrig gott resultat!

Följ träningsregimen

Att träna en valp att inte bita och tugga är ett gemensamt problem för många valparägare. Men det finns steg som kan tas för att minska eller helt eliminera denna ovana. Följ en regelbunden träningsplan och försök hitta andra saker för valpen att leka med som har samma konsistens som dina skor eller soffankuddar. Följ några grundläggande träningsregler, såsom:

 • Begränsning av tid alone
 • Monotoni av aktiviteter
 • Rutinmässig lotsning
 • Konsekventa beteendesignaler
 • Varierade belöningar
 • Ibland även tränings- eller preventiva halsband.

Dessa tekniker bör minimera din valps behov att bita och ge upphov till positiv beteendemodifikation och etablerar positiva relationer mellan dig och din valp.

Vanliga frågor

1. Varför biter min valp på saker och hur kan jag träna den att sluta?

Valpar biter och tuggar på saker för att utforska sin omgivning och för att lindra klåda i tandköttet när de tappar tänder. För att träna din valp att sluta bita, måste du först lära den att förstå att det är oacceptabelt. Använd en fast röst och avbryt valpens beteende med ett starkt “nej”. Ge sedan valpen ett acceptabelt tuggobjekt istället. Upprepa detta varje gång valpen biter något olämpligt.

2. Vilka typer av tuggobjekt ska jag ge min valp?

Du bör ge din valp mjuka tuggleksaker som är speciellt utformade för valpar och som inte smular. Du kan också använda ben av nöt eller gris, men se till att de är stora nog så att valpen inte kan svälja dem och att de är kokta för att undvika risken för bakteriell infektion.

3. Vad ska jag göra om min valp biter på mina händer?

Om din valp biter på dina händer när du leker med den, avbryt leken direkt och säg “nej”. Gå sedan bort från valpen och ignorera den i några minuter. Detta hjälper valpen att förstå att beteendet är oacceptabelt och att det inte kommer att leda till uppmärksamhet eller belöningar.

4. Hur länge tar det att träna en valp att sluta bita på saker?

Träningstiden varierar beroende på valpens ålder, temperament och tidigare erfarenheter. Det kan ta från några dagar till flera veckor för din valp att lära sig att det är oacceptabelt att bita på saker och att använda sitt tuggben istället. Konsekvent och tålamodig träning ökar dina chanser till framgång.

5. Kan jag använda straff eller fysisk kraft för att träna min valp att sluta bita?

Nej, du bör aldrig använda straff eller fysisk kraft för att träna din valp att sluta bita. Detta kan leda till rädsla, aggression och andra beteendeproblem. Istället bör du använda positiv förstärkning genom att ge valpen belöningar när den väljer att tugga på ett acceptabelt objekt istället för att bita på något olämpligt.

6. Vad ska jag göra om min valp fortsätter att bita på saker trots träning?

Om din valp fortsätter att bita på saker trots träning, kan du behöva ändra ditt tillvägagångssätt för att hitta vad som fungerar bäst för din valp. Se till att du ger din valp tillräckligt med tid att tugga på sina acceptabla leksaker och att ge den tillräckligt med motion och mentalt stimulans för att minska dess behov av att bita och tugga på saker. Om du fortfarande har problem, överväg att söka hjälp från en professionell hundtränare som kan ge dig råd och stöd.

Fulla bad

Pälsvård

målfoto

Hundvårdstips

Prenumerera idag för veckotips om hur du håller din lurviga vän i toppform.