Långhåriga hundraser: Söt och bedårande

På grund av detta, om du klickar på en av våra affiliate-länkar, kommer vi att få en provision.

Om du vill utöka din familj med en långhårig hundmedlem har du många val. Hundar med långt hår gynnas av de som bryr sig om sina husdjurs utseende. Kända för sin magnifika skönhet och mysiga kel, de är ett populärt val för djurägare.

Som ett resultat kräver dessa hundar mycket tid och ansträngning när det gäller vård och skötsel. Ägare har ett ansvar att hålla sina husdjur rena. Grooming är inte bara för utställning; det är ett sätt att leva.

Även om långhåriga hundar fäller, kan det leda till irriterande trassel att inte borsta och klippa håret. Att äga en långhårig hund kan å andra sidan vara en trevlig upplevelse förutsatt att du är villig att anstränga dig.

Innan du skaffar en hund måste du tänka på mer än bara hur du tar hand om dess hår. Lyckligtvis finns det en mängd olika hundraser att välja på. Varje individs fysiska egenskaper och personligheter är olika.

Med så många olika raser att välja mellan är det lätt att välja det perfekta husdjuret för dig och din familj. Några av våra favorit långhåriga hundar ingår i denna lista.

Våra 11 långhåriga hundraser: små och stora

Pomeranian

Bland hundraser är Pomeranians en av de mest populära. Vid mognad väger de mellan 3 och 7 pund, vilket gör dem till en petite ras. Det är möjligt för dessa små knähundar att nå en höjd av en fot eller ännu mindre.

Ägare av dessa håriga husdjur måste vara både tålmodiga och aktiva. Pomeranians, trots sitt anständiga utseende, är en aktiv ras som kräver regelbunden motion för att bibehålla god hälsa.

Dessutom har de en tendens att bli uttråkade snabbt. Leksaker och dagliga rutiner måste varieras för att barnen ska vara nöjda. Förutom deras korta uppmärksamhetsintervall kräver Pomeranians ofta extra tid och ansträngning vid träning.

Om de tränas på rätt sätt kan dessa hundar vara dina trogna följeslagare för resten av deras 12 till 16-åriga liv!

Collie med skägg

På grund av sitt distinkta pälsmönster är denna medelstora hund lätt att känna igen. Deras stora lurviga rockar ger dem ett lite komiskt utseende. Det är inte ovanligt att dessa hundar har päls i olika nyanser. För det mesta har de en vit underull som är fläckig med svarta och bruna streck.

Att ansa din Bearded Collie regelbundet är ett måste om du äger en. En stor mängd hår växer över näsan och döljer ofta ögonen.

Mellan 45 och 55 pund är medelvikten för en vuxen Bearded Collie. De kan bli upp till 22 tum höga och har en livslängd på 14 till 15 år.

För att trivas behöver Bearded Collies mycket uppmärksamhet och beröm. Av denna anledning är de bäst lämpade för stora familjer. De är lyckligast när de alltid åtföljs av någon annan.

Dessa hundar är ganska intelligenta när det kommer till träning. Varsamt applicerade tekniker som innehåller mycket positiv förstärkning och godsaker fungerar bra på dem.

Terrier från Yorkshire

Otroligt söta, Yorkshireterrier har funnits sedan slutet av 1800-talet. Den genomsnittliga vuxenvikten för dessa valpar är mellan 4 och 6 pund. På grund av sin lilla storlek är de utmärkta knädjur. De kan bara växa till en höjd av 9 tum.

Färg och mönster utmärker rasen. De har vanligtvis gyllene hår med svarta och vita fläckar. Deras hår är slätt, rakt och mycket längre än andras.

Denna hund måste hållas aktiv hela tiden. De är alltid på språng, så det är inte ovanligt att se dem springa runt eller leka under dagen. De är kända för att hamna i problem om de lämnas ensamma. På grund av sin ringa storlek och temperaturkänslighet bör de förvaras inomhus.

En sällskaplig och lojal hundras, de kommer att finnas där för dig under de kommande 14 till 16 åren.

Hund av afghanskt ursprung

Ägare kan inte gå fel med en afghansk hund som vän. Medelstora, de kan växa till 28 tum i höjd och väga upp till 60 pund.
De har en smal och atletisk kroppsbyggnad. Även om mycket av detta är dolt under långa flödande lockar av svart, vit och grå päls, är det fortfarande märkbart.

När det gäller temperament är afghanska hundar en fröjd att ha runt huset. De vill hellre vara hemma med sina ägare än någon annanstans.

Du kan behöva muta dem då och då för att få dem att röra på sig om du vill att de ska hålla sig i form. Vidareutbildning är en nödvändighet. Listiga varelser, de har varit kända för att glida över staket.

För att hålla dem i linje måste du genomdriva dina regler och utbildningsstandarder under hela deras liv. Den genomsnittliga livslängden är mellan 12 och 14 år.

en Newfoundland-valp

Newfoundland är ett utmärkt val om du letar efter en massiv hundkamrat. De uppnår en mogen vikt på 150 pund under sina valpår.

De är vanligtvis 25-29 tum långa, beroende på individen. Deras rockar är långa, mörka och ganska konsekventa i färgen. Den är också vattentät för att hålla dem varma i dåligt väder.

Även om de har ett skrämmande yttre, är dessa hundar milda jättar inuti. De är fantastiska med barn och har vänliga personligheter överallt.

De drivs lätt till vansinne om de lämnas ensamma under en längre tid på grund av deras intensiva sociala behov. De behöver mycket träning och motion för att hålla sig i schack.

Den genomsnittliga livslängden för en Newfoundland är bara 8 till 10 år, så gör det bästa av tiden du har med dem.

en malteserhund

Maltesen är en favorit bland allergiker överallt. Pälsen på dessa hundar är lång och fluffig, och den muddrar inte upp smuts.

Om de inte sköts ordentligt kan deras päls bli tillräckligt lång för att släpa på marken. Som en leksaksras kan denna hund inte växa mer än 10 tum i höjd eller väga mer än 10 pund.

Det finns hundraser som väger så lite som 3 pund.

Så länge de inte fäller någon mjäll eller hår, behöver de fortfarande skötas ofta. Om du vill undvika trassel, borsta och bada din hund åtminstone varje vecka. Deras snövita päls är särskilt benägna att missfärgas, särskilt i området runt ögonen.

Maltesiska inomhushundar är underbara följeslagare. De tycker om att ha ett mindre, inneslutet område där de kan leka. De måste träna ofta för att hålla jämna steg med sin höga aktivitetsnivå. Den typiska livslängden för dessa hundar är mellan 12 och 15 år.

Det är en havanais.

För familjer med små barn är dessa valpar i pintstorlek idealiska. Intuitiva och lättsamma, de är omtyckta av andra runt omkring dem. Den genomsnittliga vikten och höjden för en fullvuxen havanaishund är 7 till 13 pund. De har en förväntad livslängd på 13 till 15 år.

Att resa med dem är enkelt på grund av deras blygsamma storlek. Speciellt på Kuba ses dessa hundar ofta promenera bredvid sina ägare eller i en husdjursbärare.

Det är lättare för dem att anpassa sig till livet inomhus eftersom de är så små. Men om du bor i en liten lägenhet eller lägenhet kan de bli till besvär. När de är ute och går är de kända för att göra en scen. Du måste ge dem många möjligheter att få lite motion om du vill hindra dem från att delta i detta beteende.

Dessa hundar kan vara utmanande att bryta hem när det kommer till träning. Under processen att lära ditt barn att använda pottan måste du vara uppmärksam och tålmodig.

Kinas största filosof, Shi Tzu

Denna lilla leksaksras är från Kina och är en underbar följeslagare för hundälskare överallt. I verkligheten har de en lång historia av att vara uppfödda till att vara tillgivna och hängivna följeslagare.

De är anpassningsbara till ett brett spektrum av livssituationer och utvecklar utmärkta sociala färdigheter när de introduceras till människor och andra hundar i ung ålder. Dessa hundar är små till växten och väger allt från 9 till 16 pund i genomsnitt.

Den genomsnittliga höjden på dessa hundar är 10 tum. Mellan 13 och 16 år kan de leva.

Lång, mjuk och rak är egenskaperna hos dessa djurs päls. Du bör ta dem till en grooming service regelbundet för att undvika mattor, trassel och smärta. Längden på deras rockar runt deras huvuden och ansikten blir märkbar. För att förhindra att deras päls kommer med vägen, är dessa hundar ofta prydda i hårstrån.

På samma sätt som små hundar kämpar med potträning är Shi Tzus inget undantag. Det kommer att ta mycket av din tid och uppmärksamhet för att hjälpa dem att lära sig hur man använder pottunderlägg.

ras av fjällhund känd som Berner

Berner sennenhunden avlades för att klara de hårda vintrarna i Alperna. För att hålla värmen bär de två lager päls. Tjock skyddande päls täcker undersidan, medan långt, lockigt hår täcker toppen. Alla tre pälsfärgerna gör att de har en distinkt design på kroppen.

Det är inte ovanligt att dessa hundar når vuxen ålder i en svindlande takt. 115 pund och 2 fot är den maximala vikt och höjd de kan uppnå.

När de är ungefär fyra månader gamla kommer de att gå igenom en period av snabb utveckling. De kommer att behöva promeneras ofta eftersom de är brukshundar. Du kanske måste hålla tillbaka dem eftersom de är så hyperaktiva. Det är viktigt att komma ihåg att deras leder inte är fullt utvecklade förrän de är två år gamla, så begränsa deras aktivitet tills dess. Bara mellan sex och åtta år gamla i genomsnitt är Berner Sennenhundar.

komondor hund

Komondorer är välkända för att ha hår som liknar en mopp. När det gäller färg kommer du att se mycket vanligt vitt. Det finns några svarta och bruna komondorer, men de är extremt ovanliga.

Det är hur deras päls växer som skiljer dessa hundar åt. Det är en lång som bildar tjocka trådar. Mopplooken skapas av att pälsen klumpar ihop sig.

Komondorer kan nå en mogen vikt på 80 till 100 pund. De kan växa till en höjd av upp till 27 tum. Som boskapsvakthundar är dessa hundar mycket intelligenta och r

Fulla bad

Pälsvård

målfoto

Hundvårdstips

Prenumerera idag för veckotips om hur du håller din lurviga vän i toppform.