Suomessa melkeinpä jokaiselle hyväksytylle koirarodulle on olemassa rotuyhdistys, ja niin on myös collie -rotuisten koirien kohdalla. Suomen Collieyhdistys ry kokoaa kattonsa alle suomalaiset collie -koirat ja niiden omistajat, jotka ovat luonnollisesti kiinnostuneita niin koiraharrastamisesta, kuin collieista rotuna.

Suomen Collieyhdistys ry:n tarkoitus

Suomen Collieyhdistys ry:n tarkoituksena on kasvattaa ja herätellä mielenkiintoa eri collie-rotuja kohtaan. Lisäksi Suomen Collieyhdistys ry tukee vastuullista kasvattamista ja jalostusta, sekä edistää harrastuneisuutta collierotujen keskuudessa. Suomen Collieyhdistys ry on jäsenenä useissa eri koira-alan liitoissa, joita ovat Suomen Kennelliitto, Suomen Agilityliitto, Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ja Suomen Palveluskoiraliitto.

Suomen Collieyhdistys ry:n alaosastot

Suomen Collieyhdistys ry:llä on useita eri alaosastoja. Niiden tarkoituksena on edistää paikallistoimintaa, koota collieharrastajia yhteen, ja konkretisoida koko yhdistyksen tavoite käytännössä. Alaosastojen kautta on helppo mennä mukaan toimintaan, sillä kokoontumisia järjestetään hyvin keskeisillä paikoilla, ja erilaista toimintaa on paljon. Esimerkki tällaisesta Suomen Collieyhdistys ry:n alaosastosta on Kymen alaosasto, joka on toiminut vuodesta 1978 alkaen. Toiminta keskittyy Kymenlaakson, ja siellä erityisesti Kouvolan alueelle. Alaosastot järjestävät kesäleirejä, koulutuksia, kilpailuja, match show -näyttelyitä, sekä koirien terveyttä edistäviä yhteisiä kampanjoita, kuten esimerkiksi silmänpainetutkimuksia.

Jäsenyys

Suomen Collieyhdistys ry:n jäseneksi on helppo liittyä, ja jäsenille on tarjolla merkittäviä etuja. Jäseneksi haluavan tulee tehdä rekisteröintianomus netin kautta, mihin löytyvät ohjeet SCY:n nettisivuilta. Uudelle jäsenelle toimitetaan maksuviitteellinen jäsenmaksulasku, ja sen maksettuaan, ja yhdistyksen hallituksen hyväksyttyä asian, on hakijasta tullut Suomen Collieyhdistys ry:n uusi jäsen!

Jäsenet saavat helposti tietoa ja uutisia Suomen Collieyhdistys ry:n toiminnasta ja tapahtumista. Usein tapahtumien pääsymaksut ovat jäsenille edullisempia, samoin jäsenet voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin, jotka on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille. Neljä kertaa vuodessa ilmestyy Colliesanomat -julkaisu. Myös kasvattajat hyötyvät monin tavoin yhdistyksen jäsenyydestä.

Colliesanomat

Suomen Collieyhdistys ry toimittaa viestintää ja tiedon kulkua edistääkseen julkaisua nimeltä Colliesanomat. Tämä lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja se sisältää hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa collieharrastajille. Suomen Collieyhdistys ry:n jäseniä kannustetaan olemaan mukana lehden julkaisutoiminnassa ja juttujen kirjoittamisessa, mikä onkin tehty helpoksi: jäsenet voivat ehdottaa juttuvinkkejä suoraan yhdistyksen nettisivujen kautta, ja lähettää vaikka omia colliekuviaan tekijöille.