Kun olet saanut ilmoituksen, että sinut on hyväksytty Suomen Collieyhdistys ry:n jäseneksi, saatat pohtia, että mitä seuraavaksi. Lue tästä artikkelista, mitä kaikkea Suomen Collieyhdistyksen ja sen alaosastojen, kuten Kymen alaosaston, jäsenyydet sinulle tuovat! Mikäli kaipaat enemmän perustietoa siitä, mikä ja miksi Suomen Collieyhdistys ry on, lue siitä aiheesta lisää toisesta artikkelista sivultamme.

Tapahtumat

Suomen Collieyhdistys ry:n sivuilta löydät paljon tietoa siitä, millaisia tapahtumia collieharrastamiseen liittyen järjestetään. Tapahtumia järjestetään niin luentojen, matkojen kilpailujen, harjoitusten ja muiden samankaltaisten tapahtumien muodossa. Esimerkiksi keväällä 2018 Suomen Collieyhdistys on ehtinyt viestimään jäsenilleen esimerkiksi seuraavanlaisista tapahtumista: koiran paimennustaipumuksen mittaus, paimennuskurssi, viikonlopun mittainen paimennuskurssi Eestissä, rotumääritelmäluento collieista, collieiden erikoisnäyttelyt ja niin edelleen.

Suomen Collieyhdistys ry:n alaosastot järjestävät erityisen paljon toimintaa paikallisesti. Mikäli et halua välttämättä käyttää niin paljon aikaa tai muita resursseja matkustamiseen isoihin tapahtumiin ympäri Suomea, voit osallistua paikallisiin tapahtumiin, joita oma alaosastosi järjestävät. Alaosastojen sivuilta, jotka ovat löydettävissä Suomen Collieliiton nettisivujen kautta, löydät ajankohtaiset tapahtumakalenterit. Esimerkiksi keväällä 2018 Kymen alaosasto on järjestänyt näyttelykursseja, uintipäiviä koirille, kevätvuosikokouksen, valjakkohiihdon tapahtuman, match show -näyttelyitä ja muita vastaavia tapahtumia. Vain seuraamalla oman alaosaston viestintää ja tapahtumakalenteria, voi pysyä perillä siitä, miten paljon erilaisia kursseja ja tapahtumia alaosasto järjestää collieiden harrastajille!

Tukea ja apua collien omistamisessa

Suomen Collieyhdistykseltä saat paljon tietoa ja apua siitä, miten hauskojen ja hurmaavien collie-koirien kanssa eletään ja kasvetaan. Sivuilta löytyy viralliset, Kennelliiton hyväksymät luonnekuvaukset ja muut collie-roduille ominaiset piirteet. Collieyhdistys kertoo myös erilaisista sairauksista ja niiden testaamisesta. Sivulla annetaan myös paljon tietoa siitä, mitä koiran kanssa voi harrastaa. Tutustu eri lajeihin koiran kanssa!

Kasvatus ja pentuvälitys Suomen Collieyhdistyksessä

Collieyhdistyksen sivuilta näet paljon eri vaihtoehtoja kasvattajista ja voit löytää kasvattajan oman alueesi mukaan. Kasvattajan yhteystiedot löytyvät helposti Suomen Collieyhdistyksen sivuilta.

Suomen Collieyhdistys ry:n sivuilta löytyy myös apua pennun etsintään. Voit etsiä suloista collie-pentuetta itsellesi rodun perusteella. Pentuvälityksen osiosta näet selkeästi, minkä nimisellä kasvattajalla on pentue tulossa, ja millaisia pentuja on vapaana. Tämä varmistaa sen, että saat vastuullisesti jalostetun ja kasvatetun pennun itsellesi.