Vad man ska tänka på när man reser med sin hund

Förberedelser

Resa med din fyrbenta vän? Inte så svårt. Men, det är viktigt att följa specifik procedur. För att göra din resa bekväm för båda, du och hunden, så är det viktigt att förbereda. Gör noggranna förberelser för att säkerställa att din hund har allt den behöver. Dessutom, följ lagar och regler. Här är en lista på förberelser som du borde göra innan avresan:

 • Gör ett besök till veterinären och se till så att din hunds hälsotillstånd inte äventyras på grund av flygresan.
 • Se till att din hund har rätt vaccinationer och det är rekommenderat att du tar med veterinärintygen på resan.
 • Investera i en ordentlig och bekväm hundbur som passar ditt husdjurs storlek.
 • Märk dina hundburar både inuti och utanpå med ditt hemmastadress och kontaktinformation.
 • Boka en direktflygning till din destination för att minimera stress för din hund.
 • Ge inte din hund mat innan flygresan för att undvika att den mår illa under resan.
 • Ta med dig tillräckligt med vatten och mat för din hund under resan.
 • Ha med en leksak eller något annat som din hund kan sysselsätta sig med under resan.
 • Kolla upp specifika regler och krav för resande med hund till din destination.

Kontrollera veterinärregistreringar

Om du planerar att ta med din hund på resa inom Sverige eller till Storbritannien, är det viktigt att du först kontrollerar att alla veterinärregistreringar uppfylls. Om du inte gör detta kan det leda till betydande böter och/eller avvisning av tjänster som reglerar transporter inom ett land.

Följande punkter kan hjälpa dig att dra nytta av dina reseupplevelser med din hund:

 • Kontrollera gällande lagstiftning för resor med husdjur vilka lagar som gäller ett land innan du bokar dina tjänster.
 • Ladda upp dokument från vet för att visa nödvändiga vaccinationer.
 • Boka transportförsäkring för din hunds semesterresa, såsom allmänt hemtransportförsäkringsskydd om något att olyckligen skulle inträffa.
 • Fyll i husdjurscertifikatet ditt land har bestraffat och ladda upp det online till destinationen innan du åker.
 • Kontrollera om det finns andra restriktioner baserade på storlek, ras och kön, innan du bokar din resplan.

Få ett certifikat för att resa med djur

Till resande hundägare; För att kunna ta med din hund i transit är det viktigt att följa relevanta destinationsbestämmelser, vilka kan skilja sig beroende på var du åker. Allmänt är det obligatoriskt att de som ledsAGer sina hundar har ett certifikat som visar att djurets stammar och vaccinationer är uppfyllda och uppdaterade enligt avtalad tidplan. Certifikatserkläringen, eller intyg, ska vara signerad av en veterinär från din nationella tjänsteman institution.

I de flesta fall måste certifikatet innehålla:

 • djurets namn och/eller nummer och aktuella vaccinationer med godkännande datum från veterinären.
 • I speciella fall kommer transportmyndigheten att begära ytterligare information, till exempel bekräftelse att djuret utfört lavinering carriynges eller annan relevant behandling (vaccination).

Noggrann planering innan semesterresor med djur kan undvika problem senare. Nedan är några tips för en smidig planering:

 • Förberedelser för resande bör du också eliminera potentiella hinder vid granskningen av ditt certifikat vid transithamnen.
 • Ditt certifikat ska fortfarande omfatta uppdaterad vaccination information som inkluderar:
  • Djurets namn/nummer
  • Vaccinationsstammens innehåll
  • Godkännandedatum för vaccinationsstammen
  • Veterinærs godkännande underskrifter

Förbereda din hund för resan

Att förbereda din hund innan du reser är en viktig del av att fa din resa att gå bra. Från säkerhetsföreskrifter till vaccinationer och mer, det finns massor att tänka på när du planerar för en resa med din hund. Här är ett par viktiga punkter som du bör tänka på när du planerar för att resa med din hund.

 • Säkerhet: Det är mycket viktigt att se till att din hund har nödvändiga vaccineringar (och mikrochipning om det behövs) innan de börjar sin resa. Se till att ha deras vaccinationer kontrollerade och dokument under hela resan enligt de regler som görs gällande i den destination som du ska besöka.
 • Checklist för packning: Fyll alltid upp en checklista över all packning som behövs inför den kommande turen – blanda bekvämlighet, mat, leksaker och annat som kan vara användbart under semestern.
 • Halsband: Om möjligt se till att den har ett dragskydd eller ett koppelattachment, samt id-taggar med ditt telefonnummer, adress och veterinärensuppgifter på dem ange vilken spot on-produkt likstans han / hon har.
 • Utrustning: Packningen borde innehålla skyddande klottkyddande burkar, lite torrfoder, massor av leksaker, sjukdomsförsäkring för smutsiga marken samt alande bakhandlar och bilbromsar. Se också till att ta med en favoritleksak eller filten från hemmet – detta kan eliminera hundens stressnivåer och ge en trygghet i osannolika ytor. Naturstrandom protektivaburkar för ben, yngre hundar samt halsrem eller tillslutningsskydd för optimalt byte utmed regnstam bollar som samme lika chockabsorbering och ledproblem fria dagens utflykter.

Resa med din hund

Resa med hund? Superkul! Men det är viktigt att förbereda sig. Förbered hunden! Lär den känna till de olika transportmedlen. Anpassa ditt eget tänkande. Det finns även andra saker att tänka på. Vi går igenom dem här:

Boka ett flyg som tillåter djur

När du planerar att ta med din hund på resan behöver du först ta reda på varje flygbolags policy när det gäller djurresor. Det är bäst att föredra ett flygbolag som har antidjurpolicyer om det kommer att innebära en tryggare och bekvämare resa för din hund.

De flesta flygbolag har gränser för hur mycket bagage som kan tas med. När man reser med en hund brukar den räknas som incheckat bagage, så se till att ta reda på gränserna innan du bokar. Alla djur har också ett minimiviktkrav, så se till att din hunds bagage överstiger viktkravet. Var fanusig! Ta reda på all information innan du bokar ditt flyg – även namnen som kommer att stå på passagerarnas biljetter.

Om du ska flyga internationellt kan ditt djur behöva ha ett hundpass. Se alltid till att be om forskriftens krav från destinationens ambassad innan du bokar ett flyg som tillåter djur. Följ de nationella lagarna om bestyrenhetsregistrering och vacciner – de regler som görs för spridning av zoonotiska sjukdomar, maskinvara och andra sjukdomar, samt varning om territoriell aggression från andra husdjur och vilda djur.

Förbered dig ordentligt! Det finns lite tidvatten under resans gång!

Förbereda din hund för flyget

Att resa med din hund kan vara en stressig process, men förberedelser kan göras för att säkerställa att du och din hund når ditt slutdestination utan några problem. Några saker att tänka på är hur du planerar att transportera ditt husdjur, vilka typer av dokument som krävs och möjligheterna för veterinärtjänster på destinationen. Sanna att dina flygbolag har riktlinjer som anges för de former av transport som är tillgängliga och undersök alla relevanta bestämmelser innan du bokar flygresor.

Förberedelse av din hund inför flyget

Du kommer att behöva ta dig tid att förbereda dig så väl som din hund inför ett flyg. Det finns ett antal steg som du borde ta:

 • Ta reda på om det finns några ingripande bestämmelser och lagar innan du bokar datumet.
 • Ta reda på de vetenskapliga uppgifternas myndighetsbestämmelser, till exempel vaccination, chipmikrochip och omhändertagande av dokumentationen. Se till att ha identifieringsbandet med den obligatoriska ID-bagen med dig under resans gång.
 • Giftfri miljö: Se till att din hund är giftfri innan den laddas in i planet; detta betyder inte baricera/ingripande eller blandning med främmande djur inom 7 veckor före starten.
 • Rabiesprevention: Rabiesvaccination skall ha skett minst 30 dagar före startdatumet. All relevant handling skall laddas upp vid incheckningstiden/vid registreringstiden.
 • Ta reda på om hunden kommer ha speciella behov under flygresan, inklusive matsandning bagageavgifter (som ofta behandlas separat från motsvarande avgift per passagerare) samt eventuell militaerierordningen/militaerprotokollet. Det är viktigt att se till att din reseinformation/data information är uppdaterad senast 15 dagar innan flyget sker självportön/takeoff.

Förbereda dig för att ta hand om din hund på flygplatsen

Innan du reser med din hund är det viktigt att du förbereder dig på frågan – hur tar jag hand om min hund på flygplatsen? Ett misstag som många hundägare gör är att de antar att alla flygplatser har samma regler och bekvämligheter för rejsande med husdjur. Detta kan dock inte vara längre från sanningen: vissa flygplatser gör det mycket mer smidigare och bekvämt för dig och din hund, medan andra som slarvat med dessa arrangemang trots att de stod inför möjligheten. Följande är några anständiga regler och tips som ska hjälpa dig sådana obehagliga situationer, när du reser med din hund.

 • Försök komma ihåg flygbolagets policy — Varje flygbolag har specifika riktlinjer som kan påverka era reisplaner. Se till att dubbelkolla airport policy versus carrier policy – VIP-rummen är inte alltför vanligt på alla flygplatser, så se till att schackra igenom kraven innan du passerar den sista plattformen för boarding.
 • Temperaturregeln — Ofte erbjuds ingen säker pet transfer service vid en extrem temperatur. Se efter kontraindikation före avganger hett eller kall, det kan orsaka en snabb innehallsförseningstrafik eller annars allvarlig smitta till din valp under den delen av reseresaen.
 • Packning — Packning handlar lite om komfort som person men bra packning kan se till att diner pooch behandlas bättre Helpt bringandet av modifiering ta detta redland inv sig tid innan Arey tje Exempelvis vattne kopp, extra mattor etcetera. Det finns specialiserade burar för saker som passagerarlekar omedelbart slang genom Sakerhastig s Motta Gratis enhver annan suplementaktion deras skapare andamaler Hissa dog’s dag i frispel tinget!
 • Resursupphandling: Om möjligheten finns är det bra att ha nog av resursbesparande apparater/utrustning för din hundsskyddsnivå Sahran Vatton Last senaste mepsssta vaccinproass mot parasiter blue etc i Full Foma handone the airport for any Unforseen Health Events.
 • Kort meddelande – Varje g a ng fra ga om uppdaterad Resesinformation Finska betala en pre Trip Messeges This is a good way of Making sure that Your Dog will get a Good care aline Erres Archers for Any unforeseen happening.

Boende

Planerar du att resa med din hund? Då är det viktigt att veta vilka saker som måste övervägas. Se till att hitta ett husdjurvänligt boende som tillåter hundar. Hotell, stugor, hus och lägenheter kan alla vara husdjurvänliga. Välj det som passar dig bäst!

Kontrollera om boendet tillåter husdjur

Före du bokar ett boende, se till att kolla upp om deras villkor inom husdjur, eftersom många hotell och hyresvärdar inte tillåter husdjur. Se till att fråga så många detaljer som möjligt och ta med ytterligare dokumentation om det finns några restriktioner för djursorter, djurstorlekar eller kg-gränser.

Om du betalar ett extra åtagande för husdjur vid bokning av boende så se till att bekräfta eventuella specifika refunderingar som erbjuds vid kansellering. Vi rekommenderar att man tar reda på situationen när det gäller störande ljud vid inkvarteringen samt förekomsten av skadedjur som myror eller flugor i anslutning till husdjur.

Innan man godkänner tjänster som kenneler, bed and breakfast osv., så se till att åtta på alla aspekter som berör sina persiska preferenser. Du kan behöva uppvisa vaccinationer som kan krävas för djuret på den aktuella platsen dit resan görs.

Förbereda boendet för din hund

Om du planerar att ta med din hund under din resa bör du förbereda boendet och se till att det är ett lämpligt ställe för dem. Innan du bokar ett boende måste du kontrollera innan att det har passande regler och omständigheter för djurvistelse.

Olika typer av boenden kan ha olika regler när det gäller husdjur, så var noga med att läsa dem före incheckning, så att du inte riskerar en obehaglig överraskning. Exempelvis kan vissa hotell kräva en kompletterande avgift per natt när man vistas med sin hund eller andra husdjur, samt raga begränsningar beträffande djurens storlek och ras eller endast tillåta de som är instoppade i sin bur under hela vistelsen på hotellet.

Sök dessutom upp hundvänliga aktiviteter som man skulle kunna prova tillsammans med sin hund såsom lokala parker, loppmarknader, restauranger eller strandområden som är tillgängliga för husdjur. Med all denna information i åtanke blir det mycket mindre stressat och enklare att planera dina resor. Gör alltid den undersökning som behövs och inte anta förrän du vet!

Förbereda din hund för boendet

Du vill säkert att din hund ska ha det bra när du reser och boendet kan vara en viktig faktor. Oavsett om det är din egna lägenhet, ett specifikt boende för hundar eller om det finns möjlighet att hyra ett hus – förbered hela din resplan och undersök de olika boendealternativ som finns. Eftersom hundar reagerar olika på olika miljöer, är det viktigt att undersöka samtliga av dina alternativ noggrant innan du går igenom med ditt beslut.

Du bör definitivt kontrollera huruvida hundboendet är tillförlitligt innan du bokar. Se till att verksamhetens licensierings—och registreringsinformation stämmer, och läs deras enskilda begränsningar noggrant om pojkar tillstånd: Begränsningarna skiljer sig från plats till plats så som antalet hundar som man kan ta med sig individuellt, rasförbud och eventuella extra avgifter.

Det finns andra aspekter av boendet att ta hänsyn till – se till att utreda aktiviteter på plats; du vill sannolikt att deras tränings-/utflykttserbjudande inte ska komma i konflikt med den vanliga träningen som din hund behöver. Se även till att undersöka hur det ser ut inne på fastigheten – har den adekvata plantering och markbelagda ytor som är upphoveta för smuts och regn? Eller erbjuds “romhusturer”? Ligger husen på avsatser under tak som skydd mot extrem väderomslag? Letade efter sanitetsmateriel dvs t ex bastukulor (fick rent/anderall – inte fodrat) . Vilka åtgärdsförlopp finns för vaccinering?

Se all advokatbyråernas villkor på samma gång plus andel frukost matangelement såväl stark som lätt att sälja standard rutiner följt:

Uppföljning

Planerar du att ta med din hund på resa? För att se till att det går så smidigt som möjligt är det viktigt att du planerar väl. Här kommer vi att diskutera några punkter du bör tänka på innan, under och efter resan.

Fundera på vilka saker som krävs för att ge din hund en bekväm resa.

Kontrollera att din hund är frisk

Innan du reser med din hund är det viktigt att kontrollera att de är friska och har den nödvändiga vaccinationsstatusen. Det är enklare att utföra förebyggande besök hos veterinären innan du börjar packa för en resa. Underskrider inte endast, men säkerställ också att din hunds vacciner är uppdaterade, så långt det är nödvändigt, för desinfektion med eventuella bakteriella infektioner, parasiter eller andra problem som kan uppstå. Kontrollera med din veterinär vad som giltigt behandlingsprogram som krävs för din ras och destineringen du planerar att gå till.

Du kan dessutom se till att vacciner och pass behandlas på ett lämpligt sätt, om du planerar att ta dina husdjur utanför landet. Internationella resebestämmelser kan variera mycket mellan olika länder och i många fall måste du ha ett certifikat från din veterinär som visar metoderna för antingen skydd mot loppantinskador eller vaccination mot hundparasitiser [1]. Kontakta det berörda territoriet för mer information om vad som krävs innan du spelar in dina resplaner!

Kontrollera att din hund har alla sina vacciner

Inför en resa med din hund är det viktigt att kontrollera att hans eller hennes vacciner är uppdaterade och att ditt djur har fått det som krävs. En veterinär kan säkerställa att din hund har de rätta vaccinerna för den aktuella situationen. Allmänna vaccineringar som godkänd av vårdgivaren bör ges minst 72 timmar innan resan börjar, men nya influensavacciner bör slutföras cirka två veckor innan du reser.

Det är enormt viktigt att kontrollera alla myndighetsbestämmelser i ditt destinationland, eftersom olika länder har helt olika regler berörande djurimmunisering. Några lokala myndigheter kommer också att begära visum och andra dokument som måste skickas in före ankomsten. Utility-pass och andra djurvidskepliga medicinska/ juridiska dokument skall tas med i berörda länder.

Det är utmattande att söka efter specifik information om vaccinationer och veterinärtjänster i utlandet, men ta inte genvarianter – se till att du uppfyller alla nödvändiga fordringar före avresan med din hund!

Se till att din hund har ett uppdaterat veterinärpass

En hunds veterinärpass är ett mycket viktigt dokument som den svenska lagen kräver att du har när du reser med din hund utomlands. I ett veterinärpass anges alla vaccin och behandlingar som din hund har fått samt andra viktiga medicinska uppgifter, vilka kan användas som bevis i flera länder.

PetTravel.com rekommenderar att alla husdjurshållare alltid bör se till att deras djurs veterinärpass är uppdaterat och innehåller nyslaktmaterial, dvs allergivaccin, kortikosteroidinjektioner, parvovaccin etc. Dessutom rekommenderar PetTravel.com att du helst bör ta med en kopia av vets besöksprotokoll för de senaste två åren samt din djurs intyg om hakeutredning (innan den planerade resan).

Vanliga frågor

Fråga: Vad bör jag tänka på när jag reser med min hund?

Svar: När du reser med din hund är det viktigt att se till att den är bekväm, trygg och hälsosam. Du bör också se till att du har all nödvändig utrustning och dokumentation samt att du följer alla relevanta regler och föreskrifter.

Fråga: Vad är viktigt att ta med sig när man reser med sin hund?

Svar: Förutom hundens matskål och leksaker, bör du ta med en karta över hundvänliga platser, hundens favoritfilt eller säng, vaccinintyg och mediciner, pass och ID-handling, samt all nödvändig hundmat och vatten.

Fråga: Finns det särskilda hundvänliga hotell och logi att välja mellan?

Svar: Ja, det finns många hotell och andra typer av logi som är speciellt utformade för hundägare och deras fyrbenta vänner. Innan du bokar logi, se till att kontrollera regler och avgifter gällande husdjur.

Fråga: Vilka regler och föreskrifter gäller när man reser med sin hund?

Svar: Det kan variera beroende på vilket land eller område du reser till, men generellt sett måste hunden vara vaccinerad, ha en mikrochip, vara kopplad och ha munkorg på allmänna platser. Kontrollera alltid de senaste föreskrifterna för området du ska besöka.

Fråga: Vilken typ av transport är bäst när man reser med sin hund?

Svar: Det beror på din reserutt och din hunds storlek och behov. Om du flyger, kontakta flygbolaget i förväg för att ta reda på deras policy för att resa med husdjur. Om du åker bil, se till att hunden är säkrad med ett särskilt bälte eller i en bur.

Fråga: Hur kan jag hjälpa min hund att känna sig trygg och bekväm under resan?

Svar: Förutom att ta med hundens favoritfilt eller säng, kan du också träna på att åka i en bil eller i en bur innan resan. Se till att hunden är promenerad och trött innan du åker. Använd lugnande dofter och tonfall i din röst för att ge hunden en känsla av trygghet och komfort.

Fulla bad

Pälsvård

målfoto

Hundvårdstips

Prenumerera idag för veckotips om hur du håller din lurviga vän i toppform.